100 dages fri ombytning 100 dages fri ombytning
Prismatch Prismatch
Fri levering fra 499 DKK Fri levering fra 499 DKK
Fragt til kun 35 DKK Fragt til kun 35 DKK

Fluestænger

Fluestænger og fluesfiskeri har i de sidste 30 år været i en rivende udvikling og vi hos Korsholm har været med på førersædet hele vejen. Så hvis du vil vide mere om grejet, er dette den helt rigtige side, du er kommet til.

 

 

 

 

Fluestænger

Her i denne kategori kan du finde hele vores udvalg af fluestænger. Vi har her et kæmpe udvalg af fluestænger, så lige meget hvilken type fluestang du leder efter, så kan du finde den her. Fluestænger er som det ligger i navnet lavet til fluefiskeri, som er en meget interessant type fiskeri. Hvis du har nogle spørgsmål til fluefiskeri eller fluestænger, så står vi altid klar til at hjælpe og vejlede dig, så du kan finde den helt rigtige fluestang.

Hvilken fluestang skal jeg vælge?

Valg af fluestang behøver ikke at være så svært og uoverskueligt. Du har sikkert nogle forestillinger, hvor du vil bruge den, så lad os starte der.

I Danmark er vi heldige og har vi oceaner af vand at fiske i. Vi har 120.000 søer hvis vi tæller selv de mindste med. 69.000 kilometer vandløb og 8.750 kilometer kyststrækning. Meget er naturligvis ikke fiskbart, men muligheden for at komme ud og fiske er helt sikkert tilstede.

Fluestang til kysten

Er du spinnefisker og fisker langs de forblæste danske kyster og vil prøve kræfter med fluen, så skal du kigge efter en enhånds fluestang i lineklasse 6 eller 7. Lineklasse eller AFTM er groft sagt en fluestangs kastevægt og en #7 fluestang arbejder typisk med 17 gram. En fluestang med god rygrad som vi kalder det, er at foretrække til kystfiskeriet. En stang som har kræfter til at kaste under blæsende forhold kendetegnes ofte ved at have en hurtig aktion som kan generere en høj hastighed og levere smalle linebuer på fluelinen.

De fleste producenter har ”saltvandsserier” som har kræfter og fittings som tåler saltvand. Guideline, Hardy, Sage og Loop er blandt de brands som har saltvandsserier i programmet.

På kysten bruges mest skydehoveder. Et skydehoved er din kastevægt og det har ofte en længde på mellem 9 og 10 meter. Efter skydehovedet er der monteret en tynd skydeline.  Skydelinens funktion er at have en lav vægt og en lav friktion i fluestangens øjer så skydehovedet bliver bremset mindst muligt, når den farer ud over vandet.

Med den rette outfit og opsætning af line er det normal at kaste en lille fnullermand af en flue 25-30 meter og de skrappe kan under de rigtige vindforhold nå kast på 35-40 meter.

Fluestang til åfiskeri

I åen kan vi dele det lidt op. Der er havørredfiskeri og klassiske åer som f.eks. Karup å, Simested, Vejle å og Kongeåen. Her er en stang på 10-11’(300-330 cm) passende. I nogle åer hvor der er vægtige havørreder er lineklasse 8 ofte valget, men en #6 eller #7 er de flestes valg.

Stangens længde er vigtig, så du har mulighed for at styre og dirigere fluelinen i åens strømme. Desuden bliver du mødt at alskens vegetation både foran dig i form af siv og anden vegetaion i åen, men også bagved. Så en god længde på fluestangen er med til at holde en fin højde i dine bagkast også.

Fluestang til laksefiskeri

Laksefiskeri i de danske åer har fået et kæmpe opsving i de senere år og de mest kendte er Skjern å, Varde å, Storåen, og Gudenåen. Laksen kan være ganske vægtig og fisk på 15-20 kilo er ikke mere et særsyn. Derfor skal grejet også kunne tumle sådanne drømmefisk.

En meget populær længde er 12’6” -13’ og i lineklasse 8/9. Håndtaget på disse stænger er længere, så du har begge hænder på ”rattet” når du kaster. Fluestang. En tohåndsstang på 13’ kaster typisk med et skydehoved på 30 gram, så der er et godt spring fra enhåndsstangen. Vil du vide mere om vægte på flueliner, kan du læse mere omrking flueline vægte her.

Switch fluestang

Du har måske hørt om Switch stænger. Denne type at fluestænger er en blanding af en enhånds- og tohåndstang. Det er nok den mest enkle måde vi kan beskrive det på. Switch fluestang er typisk mellem 11’ og 12’ og fås i flere lineklasser, hvor # 7 og #8 er de mest populære. Switch stangen er en fænomenal størrelse til sommerfiskeriet i de danske havørred- og lakseåer og til fiskeriet i Norge efter smålaks.

Den korte stang er virkelig behagelig at fiske med, da den vejer ganske lidt og håndtagsudformningen er ofte lavet, så du kan fiske den som en enhåndsstang eller som en lille tohåndsstang – alt efter temperament og fiskeplads. Samtidig har den rækkevidde til åens vegetation og kræfter til fight med sommerlaks som ofte vejer 2-6 kilo.

Rigtig mange producenter som er hoppet med på Switch bølgen er Hardy, Greys, Loop, Guideline og Sage og det er der en god grund til. Det er nemlig en perfekt allrounder til strømvandsfiskeri efter anadrome fisk som laks og havørreder, både på det amerikanske kontinent, men specielt her Skandinavien

Fluestang til ørred og stalling

Ørredfiskeri og stallingfiskeri i strømvand er fantastisk underholdende og stiller lidt større krav til fluefiskeren. Det kræver større præcision i kastet, når fluen skal præsenteres for fisken og en klar fordel er at have viden om, hvilke insekter der er ved åen, specielt når du fisker med nymfer og tørfluer.

En stalling kan være forbandet selektiv, så lidt insektlære er ikke at foragte. Når du fisker med de små fluer, fisker du også med tynde forfang og forsigtige kast for ikke at skræmme fiskene. En fluestang i lineklasse 3-4 er det mest populære valg og det er stænger med en lidt dybere og roligere aktion som er at foretrække.

Både Loop, Guideline og Sage har i mange år lavet nogle fabelagtige ørredstænger, som har sensitivitet og aktioner, der er lavet direkte til denne type af fiskeri. Ørred- og stallingfiskeri finder du f.eks. i Grindsted å, Gudenåen og kongeåen. I Norge, Sverige, Slovenien, Østrig, Italien og Bosnien er tørflue- og nymfefiskeri kæmpe stort, så går turen udenlands, bør du ikke snyde dig selv for at prøve det lette ørredfiskeri. Det er en fantastisk oplevelse at overliste en sky ørred på det lette grej.

Billede med information og muligheden for ombytning

Vi har altid 100 dages fri ombytning

Billede af informationen om at vi har prismatch

Vi prismatcher alle danske webshops

Billede med information om at vi har en stor fysisk butik i Danmark

Stor fysisk butik +3.000m2

Billede med information omkring alle de mange produkter vi har

Over 35.000 unikke varenumre