100 dages fri ombytning 100 dages fri ombytning
Prismatch Prismatch
Fri levering fra 499 DKK Fri levering fra 499 DKK
Fragt til kun 35 DKK Fragt til kun 35 DKK

Fluegrej

Velkommen til en verden af fluegrej. Uanset hvad du lige står og mangler til dit fluefisker, så kan du finde det her hos Korsholm. Vi har et kæmpe stort udvalg af fluegrej, og vi har samlet det hele under et tag. Tjek hele vores sortiment herunder.

Lidt om vores fluegrej

Velkommen til vores kategori hvor du kan finde alt grej til fluefiskeri. Her i denne fluegrej kan du f.eks finde fluefiskegrej som flueliner, hjul, stænger og alt hvad du kan forestille dig til fluebinding, så hvis du er kommet for at finde ting til fluefiskeri, så er du kommet til det helt rigtige sted. Hus også at vi altid står klar til at hjælpe og vejlede dig, hvis du har nogle spørgsmål til fluefiskeri.

Fokus på fluefiskeri – og det nødvendige fluegrej

Fluefiskeriet går langt tilbage i tiden.. ja faktisk helt tilbage til midten af 1400-tallet, hvor den engelske overklasse startede med at bruge kunstige fluer til at fange ørreder og stallinger i de engelske åer. I mange år frem var fluefiskeri kun noget, der hørte overklassen og deres omgangskreds til. Siden hen har dette dog ændret sig markant... og lige som typen af fiskere har ændret sig gennem årene, så har grejet bestemt også været igennem en meget stor udvikling og forandring, siden de første stænger fangede fisk i midten af de sidste år tusind.

Både fluestænger og hjul er blevet lettere og lettere gennem tiden, og grundet nutidens teknologier er det muligt, trods den lette vægt, at gøre både stænger og hjul utrolig slidstærke. Dette betyder dog ikke, at vi ikke stadig skal passe på vores fluegrej.

Alt efter hvor i Danmark, eller verden, du bor, så er det forskellige typer for fluefiskeri, der bliver dyrket. På Sjælland og Fyn er der stor fokus på kystfiskeriet efter havørreder. En-hånds stænger på mellem 8-10 fod er optimalt her, og typisk vil stængerne være i klasse 4-7.

I Jylland er der mange muligheder for at udfolde sin fiskeglæde ved både små og store vandløb samt søer og ved kysten. Her kan man udfordre mange forskellige fiskearter, hvoraf de mest populære må siges at være laks, gedder og ørreder. Især laksen har en stor plads i mange fluefiskeres hjerte. Denne mystiske fisk jagtes i de fleste vestvendte åer herhjemme, og kan ind imellem drive en hver lystfisker til vanvid, men når linen strammes op, og fisken har taget fluen, så er alle de brugte timer forinden glemt lige med det samme.

Lige netop denne følelse er, hvad der driver de fleste lystfiskere, og får os ud til vandet gang efter gang...

Over hele landet findes der Put&Take søer, hvor man kan tage ud med familie eller venner og få sig nogle hyggelige timer samt måske også få en fisk med hjem til grillen. Her fanges der oftest regnbueørred, som er udsat af søens ejere. Et utroligt spænende fiskeri, især for de nye fiskere, og en rigtig god mulighed for at få testet sine fluefisker evner af, inden man begiver sig videre på sin færden efter den vilde fisk.

Til alle disse forskellige former for fluefiskeri findes der forskellige fluestænger og hjul, som er tilpasset den givne situation. På denne side har vi samlet nogle stænger, hjul og liner, som passer særdeles godt til danske og nordiske fiskeforhold.

Så hvad enten du står i en situation, hvor du overvejer at kaste dig ud i fluefiskeriet for første gang, eller du allerede har mange års erfaring på dette felt, så håber vi med denne side at kunne inspirere dig til at komme ind i, eller forblive, i denne fortryllende verden, som vi kalder for vores hobby – ja måske endda vores liv.

Inden du kaster dig ud i at købe en ny fluestang, line eller et helt nyt setup, så opfordrer vi til først at prøve grejet. Dette kan nemt klares ved en kastepool, som vi hos Korsholm hellere end gerne stiller til rådighed. Desuden byder vi meget gerne ind med råd og vejledning til valg af det helt rigtige grej til dig!

FLUEFISKERI PÅ KYSTEN

Som vi nævnte i mailen, du modtog fra os i sidste uge vedrørende fiskeri på kysten efter havørreder med spin, så er efteråret på vej ind over os. Det betyder, at rigtig mange fiskere rykker ud langs de danske kyster i jagten på havørreder. Å-sæsonen synger på sidste vers, og i takt med at flere og flere af åerne lukker ned for i år, er det oplagt at fortsætte fiskeriet på kysten. I Danmark er efterårsmånederne ofte lune og kan byde på nogle fantastiske oplevelser langs vandet. Især når du har din fluestang med!

Fif til kystfiskeriet

Havørrederne, som nu har indfundet sig langs kysterne, er tilgængelige selv for fluefiskeren, der ikke kan kaste lige så langt som spinnefiskeren. Det kræver blot, at man opsøger det rette vand. Dette vil som regel være fjorde, vige eller ”badekar”.

På denne tid af året kan fiskene godt lide at opholde sig på lavt vand, der holder på en masse af de fødeemner som havørreden kan godt lide at indtage – heriblandt rejer, hundestejler og tanglopper. Netop disse fødeemner prøver vi fluefiskere at imitere med vores fluer. Inde på det lave vand i vige og bugter kan det være en fordel at fiske med flue, da disse kan fiskes langsomt over det lave vand i modsætning til blink, som ofte vil gå i bunden. Fiskene kan på nogle dage være meget selektive og kun jage ét bestemt fødeemne. I sådan en situation er fluen en fordel, da det ofte er relativt små agn, som fiskene sjældent går udenom. Fisk gerne med stor variation i bedre indtagning og valg af flue. Et eksempel kunne være at starte med en stor farverig flue som f.eks. pattegrisen, og hvis fiskene kun napper eller følger med ind, så skift her over til en lille neutral flue – en kobberbasse eller Sveveren, som ikke syner af noget særligt. Ofte vil du opleve, at fisken tager fluen i første kast…

Det setup, som jeg vil anbefale til efterårs fiskeriet på kysten, er en 9´ stang i klasse 5 eller 6, og dertil kan der fiskes med en flydende WF-line eller et skydehoved. Fordelen ved en WF-line er, at den lander mere blødt på vandet, og man skræmmer derved færre fisk inde på det lave vand. Fluestangen varierer, ligesom spinnestænger, i sin aktion. Der er hurtige stænger, og der er langsomme stænger (Fast action – Slow action), og derimellem er der en aktion, som man kalder for ”Medium action”.

En typisk kyst stang vil have en Medium Fast eller Fast aktion, da den nemmere kan skyde linen af, når du har vinden imod dig. Til vindstille dage, hvor man går inde i fjorden og fisker til forsigtige fisk, kan en stang med en blødere aktion bestemt også være en godt valg, da det giver nogle langsommere kast, og linen vil derfor lande mere forsigtigt på vandet.

Valg af line og hjul til kystfiskeriet

På kysten har vi som regel masser af plads at udfolde os på, og ofte vil vi gerne have mulighed for at kaste langt. Derfor kan det være en god ide med en line, der har et langt hoved på omkring 10 meter. Linen kan enten være flydende eller intermediate, og i langt de fleste tilfælde vil man vælge en flydende, da det giver flest muligheder. Fisker du over dybt vand, f.eks. på yderkysten, kan en intermediate line være at foretrække. En anden mulighed vil være at sætte en intermediate polyleader på din flyde line, og på den måde få en let synkende spids. Dette passer godt til kyster med mellemdybt vand.

Det hjul vi bruger til kystfiskeri er nok det mindst vigtige i dit setup. Når det så er sagt, så findes der faktisk et hav af fede, brugbare hjul på markedet. Her vil jeg anbefale dig at finde noget, som du lige synes er fedt, og så gør det ikke i øvrigt ikke noget, hvis det samtidig er saltvands bestandigt (hvis ikke, så husk at skyl det grundigt, når du kommer hjem fra fisketuren). Hjulet bruges hovedsageligt til at holde linen, og sjældent til at fighte fisk, da det (desværre!) ikke altid er nemt at finde de helst store fisk ude på kysten, der kan trække en masse line af hjulet. Skulle heldet være med dig, så er det dog rart at have et hjul på med en god bremse.

Som altid står hele teamet hos Korsholm klar med vejledning og råd til dig. Så hvis der er noget, som du er i tvivl om skal du aldrig tøve med at række ud til os. Vi hjælper dig gerne godt på vej mod de danske kyster.

KNÆK&BRÆK DERUDE!

Om Fluefiskeri kategorien

Først lidt om vores kategori med fluefiskeri - Vi har her i denne kategori samlet så stort et udvalg som muligt af alt muligt til fluefiskeri, vi har her nogle ting som er direkte lavet til fluefiskeri, som f.eks vores fluehjul og fluestænger, men vi og også andre ting samlet her, som man generelt bare bruger til fiskeri, som eksempelvis fiskekroge og beklædning. Udover de mange forskellige fluefiskeri produkter her hos Korsholm, så er mange af disse produkter til fluefiskeri og fra kendte mærker som Hardy, Vision, Guideline og mange flere. Som en sidste ting om vores fluefiskeri udover de mange produkter og kendte mærker, så har vi også nogle af Danmarks bedste priser på vores fluefiskeri, så du kan blive klar til at fluefiske til en billig pris. Udover en en fast lav pris på meget af fluefiskegrejet, så har vi også nogle gange tilbud og udsalg hvor du kan være rigtig heldig at finde noget fluefiskeri relateret til en super skarp pris.

Bonus info om fluefiskeri

Faktisk stammer den form for fluefiskeri som vi alle kender i dag, helt tilbage fra 1400 tallet, og blev først brugt i England.