100 dages fri ombytning 100 dages fri ombytning
Prismatch Prismatch
Fri levering fra 499 DKK Fri levering fra 499 DKK
Fragt til kun 35 DKK Fragt til kun 35 DKK

Hardy

I denne kategori kan du finde hele vores udvalg af Hardy. Hos Korsholm har vi altid prismatch, fri returret og billige leveringsmuligheder på alle vores produkter. Find dit næste Hardy produkt lige her på Korsholm.dk

 

 

Hardy

Det velestimerede firma Hardy var før i tiden det absolut ypperste og højest opnåelige fluegrej, som lystfiskere kunne få fingrene i. Efter en årrække, hvor Hardy har stået lidt i skyggen af især amerikanske grejproducenter, er de nu for alvor tilbage på banen igen. Med dagens grej understreger Hardy virkelig, at de helt fremme i “vadestøvlerne” og intet absolut intet er overladt til tilfældighederne. En sådan sammensmeltning mellem high-end fluegrej, dristigt design og gennemført luksuskvalitet finder man næppe bedre hos andre producenter. Hardy kan om nogen kæle for de små detaljer. Når man står med et Hardy produkt i hænderne, er det svært ikke at glædes, og de der har fulgt Hardy gennem tiderne, vil også blive vildt begejstret over disse genopfundne og ypperligere grejer. 

Hardy - En kort historie

1872: Legenden starter op

En ung mand ved navnet William Hardy starter sin virksomhed som bøssemager i byen Alnwick, Northumberland i det nordlige England, og det kunne meget vel være slutningen på ​​historien, hvis ikke den store magnat og ingeniør Lord Armstrong overtalte ham til at tage sin bror John James ind i partnerskab. Hardy-brødrene annoncerede sig selv som "gunsmiths, whitesmiths og cutlers", selv om de våben, de solgte, faktisk blev lavet i Birmingham.

Der kunne reklameres for meget, men i 1874 dukkede en annonce i Alnwick Mercury op, der annoncerede for at firmaet solgte "Superior River and Sea Fishing tackle". Udvidelsen af ​​forretningen virkede og var en succes, og 10 år efter i 1882 var brødrene velhavende nok til, at den ene bror William giftede sig med Barbara Mary Leighton, datteren af en vildtforvalter ​på en af de lokale godser. Barbaras far Robert var en meget erfaren fisker og en del af ​​hans arv var en liste over fluer, der optrådte i Hardy-katalogerne mange år efter.

Efterhånden som virksomheden voksede, valgte William og John James at dele arbejdsbyrden i forhold til deres talenter. William lavede al papirarbejdet og JJ havde ansvaret for de ansatte gennem sin rolle som daglig leder. Dette skulle gå hen og blive af de bedste og mest succesfulde partnerskaber inden for lystfiskeri.

Mens William holdt firmaet på et solidt finansielt grundlag, stoppede JJ’s kreative sind aldrig med at udvikle og finde nye ideer, og selv efter pensionen fortsatte han at bruge sin tid på produkter som for eksempel Hardy Angler’s Pipe og det var til stor irritation for ​​sin søster Emma, ​​som måtte finde sig i hans eksperimentelle versioner indenfor rygning om aftenen. William og JJ kørte forretningen med hård hånd, og selv om andre brødre arbejdede for virksomheden blev de aldrig blevet partnere eller direktører.

1891: Det første Hardy Perfect

Til at begynde med indkøbte brødrene det meste af det grej de solgte. Deres hjul blev eksempelvis leveret fra Malloch. Da firmaet ekspanderede, fik Hardy hurtigt et ry for at sælge overlegent kvalitetsgrej. Men for at forsvare sig, indså de, at man ikke kunne fortsætte med at være afhængig af produkter fremstillet af konkurrenter, så i 1891, efter tre års udvikling, lancerede de deres første hjul. Et hjul som blev deres mest berømte produkt, ”The Perfect”.

Det blev en øjeblikkelig succes, og firmaet har produceret det, med enkelte pauser indtil den dag i dag. Noget som ingen anden grejproducent kan hamle op med.

Innovativt grej og kataloget Hardy Angler's Guide

Andre hjul fremstillet af Hardy omfatter Fortuna (1921-1966), som var en intern joke, da det var for tun  -   Cascapedia, som oprindeligt blev solgt fra 1932-1939  -  Alma, et multiplikatorhjul fremstillet fra 1925 til 1937  -  Zane Gray multiplikatorhjul som blev solgt fra 1928 til 1957 (er nu blandt de mest eftertragtede hjul blandt grejsamlere). Og ikke at forglemme det imponerende Jock Scott multiplikatorhjul, som var på hylderne fra 1938 til 1952, men der var mange andre fine hjul såsom St. George og Uniqua.

Hardy havde virkelig et talent for innovation, og en af ​​firmaets mange ideer var et patent på den fulde bøjlearm med bøjleoverlag, som blev introduceret på deres Altex-spinnehjul i 1932. Der gik ikke lang tid før Hardys produkter havde fået et verdensomspændende ry og sågar tilknytning til de kongelige.

Hardys lavede en encyklopædi med fiskegrej og de fyldte hurtigt deres populære og ventede kataloger med alt fra stænger og fluer til blink og flåd plus grej til kystfiskeri, helt frem til begyndelsen af ​​anden verdenskrig. Det var en rigtig god dag, når sådan et eksemplar af en førkrigs "Anglers Guides" landede med et ordentligt bump på dørmåtten. 1929-udgaven blev da også betragtet som ganske uhensigtsmæssig for den tid, hvor et Hardy-katalog overskred ​​en gennemsnitlig roman på 374 sider.

Udvidelse og eksport

De første årtier af firmaets eksistens var Hardys forretningsaktiviteter begrænset til byen Alnwick. I 1887 havde brødrene dog udvidet med nye fine lokaler i Bondgate. Et årti senere åbnede de en butik på 61 Pall Mall i London og den blev næsten lige så berømt en adresse som deres Northumberland-fabrik. Forster Hardy flyttede mod syd for at styre butikken i London og over tyve år senere og trak han sig tilbage. Det var i begyndelsen af ​​1920’erne og på den tid var Hardy blevet en verdensomspændende virksomhed og en stor kraft i grejindustrien – måske den største.

Hardy vækstede enormt, og så tidligt som i 1900 havde firmaet eksterne lagre i Edinburgh og Manchester ud over deres lokaler i Alnwick og London, og som eksportordrerne væltede ind, fandt virksomheden det nødvendigt at finde agenter i udlandet, således at de i slutningen af ​​tyverne havde opbygget et solidt netværk, der strakte sig fra Bruxelles til Kina og Australien.

Når generationer skiftede, blev nye familiemedlemmer lært op og det sidste medlem af familien som kom ind i firmaet var James Leighton Hardy, som fulgte den sædvanlige vej til at tjene som ingeniørstuderende, inden han blev udnævnt til fabrikschef i 1954 og endte som direktør i 1959 Det var Jim Hardy, der var med til at sparke Hardy ind i den moderne tidsalder, da han etablerede Fibatube, afdelingen der lavede firmaets glasfiber og kulstofstænger. Da Jim trak sig tilbage, stod firmaet pludselig uden en Hardy ved roret. Det var for første gang i 120 år og set i bakspejlet ændrede dette mere end nogen kunne forstille sig på det tidspunkt.

Kast med succes

Hardy var måske mere en familie end en virksomhed og en af ​​de aktiviteter, der havde holdt Hardy i rampelyset var familiemedlemmernes deltagelse i kaste-konkurrencer. Dette startede med J.J og L.R Hardy's tur til ”Chicago Fly and Bait Casting Tournament”, hvor de fik første og anden pladsen i en af ​​klasserne. Herefter var firmaet var solidt repræsenteret ved de store konkurrencer indtil langt efter krigsårene.

Hardy lavede forskellige specialdesignede hjul til disse konkurrencer, og de var et af de ganske få firmaer, der solgte specialudviklede spoler til ”distance casting” til offentligheden. Et eksempel var turnerings-kastespolen som blev solgt fra 1931 til 1934. De lavede også forskellige "specials", der er blevet fantastiske samleobjekter og selvfølgelig utroligt kostbare.

Det var en fremragende taktik, og Hardy's markante positions som turneringsvinder og avanceret design cementerede navnet i så mange lystfiskeres bevidsthed, at de automatisk købte Hardy kit, medmindre de havde en god grund til at vælge anderledes.

Hårde tider, navneændringer og slutningen af ​​familiens ejerskab

Paradoksalt nok var det Hardy-brødrenes engagement i kvalitet der fangede dem i sidste ende. Det er lidt specielt, men firmaet fik stadig alle sine laksefluer bundet i hånden på Bondgate-fabrikken i 1960'erne,

På det tidspunkt gjorde ingen sådan noget mere og de fleste andre firmaer fik deres fluer bundet i Indien eller Afrika. Dengang var skriften på væggen for Bondgate-bygningen, som den kunne have været 80 år tidligere. Den var for længst blevet trængt og uegnet, for ikke at nævne en alvorlig brandfare, takket være årtier med lim, lak og olie som var trængt ind i husets træværk. En ny fabrik blev planlagt, men inden det blev ført ud i livet, kom firmaet ind i alvorlige økonomiske problemer. Hardy blev simpelthen klemt af handlen med grej som ekspanderede i Fjernøsten.

I 1967 blev Hardy købt af Harris og Sheldon-koncernen, kun for at blive sat næsten øjeblikkeligt ind i de barske markedsforhold i 70'erne og derefter den katastrofale recession i begyndelsen af ​​1980'erne. Blodig og skrammet kommer Hardy dog til hægterne igen og i 1985 blev firmaet omdøbt til House of Hardy Limited. Det efterfølges af en yderligere navneændring i 2004 til Hardy og Grays Ltd. efter, at Hardy købte en konkurrent som faktisk var ejet af en af ​​deres tidligere medarbejdere.

Hardy i dag - hyldest til historien og en forpligtelse til teknisk innovation

Selv om Hardy ikke længere er en familievirksomhed, fortsætter virksomheden med at efterkomme og hylde den tradition som grundlæggerne stod for. Den uendelige søgen efter innovation og forbedring.

I løbet af det sidste årti har Hardy tilbagebetalt til sin historie med flere serier af hjul designet specielt til samlermarkedet - disse serier har været utrolig populære og har givet mange lystfiskere en ny chance for at eje hjul, som ville ellers være økonomisk svær tilgængelig.

Imidlertid er det ikke, hvad Hardy handler om. At samle, og i skrivende stund forbliver firmaet på forkant med grejudvikling, med sin nye serie af SINTRIX stænger, der sætter barren højt og er en alvorlig udfordring for konkurrenterne.

På den lange bane kan Hardy forblive et af de vigtigste navne, og ja, du kan stadig købe et Perfekt hjul. Intet lykkes ret meget bedre end, at få det gjort rigtigt første gang.

Billede med information og muligheden for ombytning

Vi har altid 100 dages fri ombytning

Billede af informationen om at vi har prismatch

Vi prismatcher alle danske webshops

Billede med information om at vi har en stor fysisk butik i Danmark

Stor fysisk butik +3.000m2

Billede med information omkring alle de mange produkter vi har

Over 35.000 unikke varenumre