100 dages fri ombytning 100 dages fri ombytning
Prismatch Prismatch
Fri levering fra 499 DKK Fri levering fra 499 DKK
Fragt til kun 35 DKK Fragt til kun 35 DKK

Lyddæmpere

De fordele en lyddæmper tilføjer til skydningen gør, at den bliver mere og mere populær.
Der er stor effekt i dæmpning af lyd, men også reducering af rekyl. Korsholms kompetente medarbejdere vil hjælpe dig med at finde præcis den lyddæmper, der passer til dit behov.

Lyddæmper

Lyddæmpere bliver mere og mere populære og dette er ikke uden grund. En lyddæmper kan nemlig dæmpe helt op til 37dB og kan reducere riflens rekyl med helt op til 70%. Hos os finder du et af Danmarks største og bedste sortimenter af kvalitets lyddæmpere til skarpe priser. Vi har lyddæmpere fra nogle af verdens førende lyddæmper brands som f.eks. Aimsport og Hausken. Du finder også mange andre brands som Schultz & Larsen, Danish Guntech, Vallrud og mange flere. Der er mange forskellige parametre at tage hensyn til, før du vælger en lyddæmper. Derfor står vores erfarende jægere altid klar til at vejlede og besvare dine spørgmål.

Lyddæmper vedligeholdelse

Ved afgivelse af skud dannes der ammoniak dampe, som kan skade såvel lyddæmper som våben. Opbevar derfor aldrig lyddæmperen på våbnet, men et tørt sted hvorved der også kan frit strømme luft  igennem. Vedligeholdelse forlænger dæmperens levetid og sikre optimal effekt. Aluminium er et robust materiale, men overdrevet brug i lange serier kan ikke anbefales, lad  lyddæmperen køle ned mellem serier (10-15 skud ved normale kaliber). Lyddæmperen kan skilles ad for rensning og inspektion. Delene kan vaskes med varmt vand og mildt  vaskemiddel, derefter lad tørre og sikre at O-ringe er hele og rigtig placeret. 

Hvor meget larmer en lyddæmper?

Lyddæmperes primære formål er at reducere lyden, og kan ved visse modeller dæmpe helt op til 37 db. På trods af den høje reducering af lyden, er det ikke ens betydning, at man kan undvære sine høreværn. Et riffelskud larmer helt op imod 140 db ved affyring. Dette er 55 db mere end arbejdstilsynets grænse for, hvornår man skal benytte høreværn. Selv hvis du har en virkelig god lyddæmper, som f.eks. dæmper 37db, er skuddet stadig 18 db højere end grænsen på 85 db. 

18 db lyder ikke af meget, men hver gang lydniveauet hæves med 3 db fordobles lydniveauet. Det vil sige at med selv den bedste lyddæmper, er lyden 6 gange så høj, som hvad er skadeligt for hørelsen. Derfor anbefaler vi kraftigt brug af høreværn, selvom du har en lyddæmper med god dæmpekraft.

Hvilken lyddæmper skal jeg vælge?

Der kan være svært at gennemskue, hvilken lyddæmper man skal vælge, pga. de mange tekniske informationer. I bund og grund kommer det an på, hvad du skal bruge lyddæmperen til. Hvis du ofte skyder fra skydetårn, bipods eller skydestok, kan du med fordel vælge en stor lyddæmper. De store og tunge lyddæmpere dæmper oftest mest, og er derfor meget velegnede til skud med støtte. Hvis du derimod går meget på drivjagt eller skyder fritstående, søger du nødvendigvis ikke lyddæmperen med højeste dæmpning. Der kan du med fordel vælge en mindre lyddæmper. Den lille lyddæmper reducerer hverken lyd eller rekyl på samme niveau som den store, men vejer derimod heller ikke så meget. Den lille lyddæmper påvirker derfor ikke din balance negativt, på samme måde som den tunge lyddæmper. Dvs. at du er mere mobil og kan lettere affyre et hurtigt og præcist skud.

Generelt om vores kategori med lyddæmpere

Her i vores kategori med lyddæmpere finder du som sagt hele vores store udvalg af lyddæmpere til jagt. Her i kategorien finder du f.eks de populære Sonic lyddæmpere, samt kan du finde alverdens lyddæmpere til rifler, så hvis du leder efter en lyddæmper til din jagtriffel, så kan du helt sikkert finde det her.

Billede med information og muligheden for ombytning

Vi har altid 100 dages fri ombytning

Billede af informationen om at vi har prismatch

Vi prismatcher alle danske webshops

Billede med information om at vi har en stor fysisk butik i Danmark

Stor fysisk butik +3.000m2

Billede med information omkring alle de mange produkter vi har

Over 35.000 unikke varenumre