100 dages fri ombytning 100 dages fri ombytning
Prismatch Prismatch
Fri levering fra 499 DKK Fri levering fra 499 DKK
Fragt til kun 35 DKK Fragt til kun 35 DKK

Natkikkert

En natkikkert bruges til at se i mørke og kan derfor være en rigtig stor hjælp hvis du er på jagt, sejler på en båd eller har andre hobbyer og interesser som kræver at du kan navigere i mørket.

Natkikkert

Her i denne kategori kan du finde hele vores udvalg af night vision, som også på dansk bliver kaldt for natkikkert. Hvis du er på udkig efter en nat kikkert af enten den ene eller anden art, så kan du i denne kategori find hele vores udvalg af natkikkerter. Find din næste natkikkert lige her hos Korsholm.

Natkikkert til mårhunde

Som reglerne er for bekæmpelse af mårhunde lige nu, så må mør reguleres hele døgnet rundt og hele året rundt, men man må ikke anvende en nat sigtekikkert til dette formål. Det vil sige at når du skal jage en mårhund, så vil dette jo ofte foregå om natten, da mårhunden er et natdyr, så må du kun anvende en håndholdt termisk kikkert eller natkikkert. Dette er ikke optimalt, da man efter at have spottet mårhunden med sin håndholdte natkikkert skal:

1. Lægge sin kikkert fra sig

2. Ligge jagtriflen til rette

3. Tænde lys på riflen

4. Tage sigte

Og først herefter kan der affyres skud. Dette er selvfølgelig meget kostbar tid man mister, som kan ende med et præcist skud eller at mårhunden flygter. På grund af dette er mårhunde jagt pt lidt en træls affære, men det bliver måske snart lavet om. Lige nu er Danmarks jægerforbund nemlig i dialog med miljøministeriet, om lige præcis dette emne.

På nuvæende tidspunkt kan man som jæger søge dispensation til regulering af mårhunde, indtil en ny lov bliver vedtaget. For at få lov til at regulere mårhunde med natkikkert skal man udfylde en samtykkeerklæring, som sendes til politiet. Det er en utrolig simpel formular, som let bliver godkendt. Download samtykkeerklæringen her.

Brug af natkikkert

Som nævnt i overstående tekst blev det pr. 18. februar lovligt at regulere vaskebjørne og mårhunde ved hjælp at natkikkert. Det har efterhånden været efterspurgt i lang tid, da man har svært ved at holde bestanden nede. Ved brug af natkikkert vil man endelig være i stand til at affyre skud i mørket. På nuværende tidspunkt er det kun lovligt at benytte natkikkerter. Altså er det ikke tilladt at bruge termiske kikkerter. Dog kan man kombinere de to. Bruger man en night vision sigtekikkert, kan man altid supplere med en termisk håndspotter. På den måde kan man lettere spotte mårhunden. Man kan også benytte IR lygter sammen med sin natkikkert. IR lygten lyser med infrarød, som er usynligt for dyrene, men som har stor effekt for lysstyrken i din natkikkert. 

Generelt om vores kategori med natkikkert

Her i kategorien kan du som sagt finde hele vores udvalg af natkikkerter. Her i kategorien kan du finde mange forskellige former for night vision, du kan f.eks finde en natkikkert clip on, som nærmest bare skal klikkes på foran dit jagtoptik, dette kunne eks. være en Pard NV007. Her i kategorien kan du både finde nyt natkikkert optik, men du har også mulighed for at finde en natkikkert brugt. Så hvis du står og mange et natkikkertsigte til din riffel når du skal på jagt, så kan du helt sikkert finde det her i vores kategori med natkikkerter. Vi har her i kategorien altid natkikkerter til en fast lav og billig pris, og nogle gange har vi også en form for udsalg hvor du nogle gange kan være heldig at finde et godt natkikkert tilbud. Find din næste night vision natkikkert lige her hos Korsholm.

Om natkikkerter

En natkikkert bruges til at se i mørke og kan derfor være en rigtig stor hjælp hvis du er på jagt, sejler på en båd eller har andre hobbyer og interesser som kræver at du kan navigere i mørket. Denne teknologi bag natkikkerter stammer faktisk helt tilbage fra anden verdenskrig, hvor mange udviklede de første udgaver af lysforstærkende optik. Både amerikanske og tyske soldater udviklede natsigtekikkerter, dog var teknologien stadigvæk begrænset på dette tidspunkt, hvilket gjorde at det var for dyrt at producere samt fungerede natsigtekikkerter ikke så pokkers godt i 1945 hvor de debuterede. I dag fungere natkikkerter noget bedre og fungere fint med naturlige lyskilder som månen og stjernernes lys.