100 dages fri ombytning 100 dages fri ombytning
Prismatch Prismatch
Fri levering fra 499 DKK Fri levering fra 499 DKK
Fragt til kun 35 DKK Fragt til kun 35 DKK

Skydestokke

Skydestokken er den ultimative stabilisator ved stående affyring af riflen. Dette kan være den afgørende forskel, når det kommer til, om du rammer perfekt eller anskyder vildtet. Mange danske riffeljægere har en skydestok. ★ Kategorien med skydestokke er sorteret mest til mindst populære produkt.

Alt om skydestokke

Jæger der skyder med skydestok om foråret

Skydestokken er den ultimative stabilisator ved stående affyring af riflen. Stabiliteten fra en skydestok kan være den afgørende forskel, når det kommer til, om du rammer perfekt eller anskyder vildtet. En stor del af de danske riffeljægere har en skydestok, men variationen af forskellige skydestokke blandt jægerne er dog stor. Hos os kan du finde en stor variation af forskellige skydestokke lige fra en 1-bens skydestok til 5-dels skydestokke. Vores skydestokke kommer fra kendte brands som Viper-Flex, Stable Stick og Vantage, der også er nogle af de førende skydestok brands i Danmark. 

Hvilken skydestok skal jeg vælge?

Der findes en væld af forskellige typer skydestokke, og det kan være svært at finde ud af, hvilken skydestok man skal vælge. Som udgangspunkt skal du tage stilling til, hvor højt du vægter stabilitet kontra transport af skydestokken. Der er selfølgelig også forskel på kvaliteten skydestokkene, og hvilket brandt man skal vælge er ofte en smagssag.

Skydestok med 1 ben

Mono skydestokken har et enkelt ben, og oftest et V-formet top som riflen placeres i. Skydestokke med 1 ben er den letteste type skydestok at transportere og samtidtid hurtig at slå op. Ulempen ved en 1-benet skydestok er den manglende stabilitet. Du har kun vertikal støtte samt 1 støttepunkt til at stabilisere riflen. En 1-benet skydestok kræver derfor ekstra konsentration og fokus kontra de andre typer skydestokke.

Antal støttepunkter: 1
Balance: Dårlig
Transport: Let
Klargøring til skud: Meget hurtig
Generelt prisniveau: Billig

Skydestok med 2 ben

Den 2-benet skydestok er en af de mest almindelige skydestokke i Danmark. Den giver en udemærket støtte, og er samtidig utrolig let at transportere. Fordelen ved en skydestok med 2 ben er, at den kan slås ud på utrolig kort tid, hvilket kan være altafgørende for situationen. Udfordringen ved brug af en 2-benet skydestok kan være manglende støtte frem og tilbage. Skydestokke med 2 ben kan ikke stå selv, og det kræver derfor en hvis balance for at kunne affyrre et præcist skud.

Antal støttepunkter: 1
Balance: Middel
Transport: Let
Klargøring til skud: Hurtig
Generelt prisniveau: Billig

Skydestok med 3 ben

Den 3-benet skydestok, er ligesom den 2-benet, blandt de mest populære skydestokke i Danmark. Skydestokke med 3 ben er forholdsvis lette at transportere og kan gøres klar til skud på få sekunder. En skydestok med 3 ben kan stå selv, og giver derfor rigtig god støtte, hvor du udelukkende skal koncentrere dig om vinklen på riflen. 

Antal støttepunkter: 1
Balance: God
Transport: Middel
Klargøring til skud: Middel 
Generelt prisniveau: Middel

Skydestok med 4 ben

En 4-benet skydestok er klart den type skydestok, som giver bedst støtte. Det skyldes at den har 2 støttepunkt kontra de andre typer skydestokke, som kun har et enkelt støttepunkt. Ulempen ved skydestokke med 4 ben er den lidt mere besværlige transport og opstilling. Det tager ekstra tid at gøre klar til skud grundet de mange ben. Nogle modeller kan udvides med et femte ben, for ekstra støtte. Skydestokke med 5 ben virker næsten som en indskydningsbænk. 

Antal støttepunkter: 2
Balance: Meget god
Transport: Middel
Klargøring til skud: Langsom
Generelt prisniveau: Middel - Dyr

Siddende skydestokke

Udover at skydestokke kan fås med forskellige antal ben, som dermed bidrager med nye funktionsmuligheder, kan man skydestokker og købes i forskellige i materialer, som f.eks. træ og carbon, men nogle skydestokke giver faktisk også muligheden for at du kan sidde ned med dem og affyre skud, hvilket i nogle jagtsituationer kan være en kæmpe fordel. Du kan høre mere om siddende skydestokke i nedenstående video.

Om vores udvalg af skydestokke

Generelt om vores kategori med skydestokke

Skydestokken er efterhånden blevet et uundværligt stykke jagtudstyr for den danske jæger, og her i kategorien kan du finde nogle af de bedste skydestokke til jagt. Udover det store udvalg af skydestokke, så har vi også altid en fast lav og billig pris på vores skydestokke, samt har vi engang imellem en form for udsalg, hvor du nogle gange kan være ekstra heldig at finde et godt skydestokke tilbud. Her i kategorien finder du både skydestokke som er firbenet, på trebenet og på tobenet, som f.eks den populære skydestok Viper Flex eller en tre benet skydestok som den populære Primos skydestok. Find din næste skydestok lige her hos Korsholm.

FAQ (Folk Spørg Ofte)

Hvilken skydestok er den bedste?

Det kommer an på ens personlige præferencer, er det f.eks. vægten og at den er nem at transportere der er vigtigst for dig? Er det at skydestokken er så stabil og robust som muligt? Eller er det prisen? Her på siden kan du nemt danne dig et overblik over, hvilken skydestok der passer bedst til dig.

Forhandler i brugte skydestokke?

Lige pt forhandler vi ikke brugte skydestokke, men vi ved at man ofte kan finde nogle på DBA (Den Blå Avis), hvis man ønsker at købe en brugt skydestok.

Hvilken skydestok er bedst i test?

Ifølge en test udført af jægernesmagasin.dk er VIPER-FLEX STYX ELITE “Bedst i Test”, hvorefter 4Stablestick Bush Essential 4 benet skydestok er “Bedste Billige” skydestok.

Billede med information og muligheden for ombytning

Vi har altid 100 dages fri ombytning

Billede af informationen om at vi har prismatch

Vi prismatcher alle danske webshops

Billede med information om at vi har en stor fysisk butik i Danmark

Stor fysisk butik +3.000m2

Billede med information omkring alle de mange produkter vi har

Over 35.000 unikke varenumre