100 dages fri ombytning 100 dages fri ombytning
Prismatch Prismatch
Fri levering fra 499 DKK Fri levering fra 499 DKK
Fragt til kun 35 DKK Fragt til kun 35 DKK

Skydestok

Skydestokken er den ultimative stabilisator ved stående affyring af riflen. Dette kan være den afgørende forskel, når det kommer til, om du rammer perfekt eller anskyder vildtet. Mange danske riffeljægere har en skydestok.

Skydestokke hos Korsholm

Skydestokken er den ultimative stabilisator ved stående affyring af riflen. Stabiliteten fra en skydestok kan være den afgørende forskel, når det kommer til, om du rammer perfekt eller anskyder vildtet. En stor del af de danske riffeljægere har en skydestok, men variationen af forskellige skydestokke blandt jægerne er dog stor. Hos os kan du finde en stor variation af forskellige skydestokke lige fra en 1-bens skydestok til 5-dels skydestokke. Vores skydestokke kommer fra kendte brands som Viper-Flex, Stable Stick og Vantage, der også er nogle af de førende skydestok brands i Danmark. 

Hvilken skydestok skal jeg vælge?

Der findes en væld af forskellige typer skydestokke, og det kan være svært at finde ud af, hvilken skydestok man skal vælge. Som udgangspunkt skal du tage stilling til, hvor højt du vægter stabilitet kontra transport af skydestokken. Der er selfølgelig også forskel på kvaliteten skydestokkene, og hvilket brandt man skal vælge er ofte en smagssag.

Skydestok 1 ben

Mono skydestokken har et enkelt ben, og oftest et V-formet top som riflen placeres i. Skydestokke med 1 ben er den letteste type skydestok at transportere og samtidtid hurtig at slå op. Ulempen ved en 1-benet skydestok er den manglende stabilitet. Du har kun vertikal støtte samt 1 støttepunkt til at stabilisere riflen. En 1-benet skydestok kræver derfor ekstra konsentration og fokus kontra de andre typer skydestokke.

Antal støttepunkter: 1

Balance: Dårlig

Transport: Let

Klargøring til skud: Meget hurtig

Generelt prisniveau: Billig

Skydestok 2 ben

Den 2-benet skydestok er en af de mest almindelige skydestokke i Danmark. Den giver en udemærket støtte, og er samtidig utrolig let at transportere. Fordelen ved en skydestok med 2 ben er, at den kan slås ud på utrolig kort tid, hvilket kan være altafgørende for situationen. Udfordringen ved brug af en 2-benet skydestok kan være manglende støtte frem og tilbage. Skydestokke med 2 ben kan ikke stå selv, og det kræver derfor en hvis balance for at kunne affyrre et præcist skud.

Antal støttepunkter: 1

Balance: Middel

Transport: Let

Klargøring til skud: Hurtig

Generelt prisniveau: Billig

Skydestok 3 ben

Den 3-benet skydestok, er ligesom den 2-benet, blandt de mest populære skydestokke i Danmark. Skydestokke med 3 ben er forholdsvis lette at transportere og kan gøres klar til skud på få sekunder. En skydestok med 3 ben kan stå selv, og giver derfor rigtig god støtte, hvor du udelukkende skal koncentrere dig om vinklen på riflen. 

Antal støttepunkter: 1

Balance: God

Transport: Middel

Klargøring til skud: Middel 

Generelt prisniveau: Middel

Skydestok 4 ben

En 4-benet skydestok er klart den type skydestok, som giver bedst støtte. Det skyldes at den har 2 støttepunkt kontra de andre typer skydestokke, som kun har et enkelt støttepunkt. Ulempen ved skydestokke med 4 ben er den lidt mere besværlige transport og opstilling. Det tager ekstra tid at gøre klar til skud grundet de mange ben. Nogle modeller kan udvides med et femte ben, for ekstra støtte. Skydestokke med 5 ben virker næsten som en indskydningsbænk. 

Antal støttepunkter: 2

Balance: Meget god

Transport: Middel

Klargøring til skud: Langsom

Generelt prisniveau: Middel - Dyr

Generelt om vores kategori med skydestokke

Her i kategorien kan du som sagt finde et stort udvalg af skydestokke til jagt, Udover det store udvalg af skydestokke, så har vi også altid en fast lav og billig pris på vores skydestokke, samt har vi engang imellem en form for udsalg, hvor du nogle gange kan være ekstra heldig at finde et godt skydestokke tilbud. Her i kategorien finder du både skydestokke på 4 ben, på 3 ben og på 2 ben, som f.eks den populære skydestok Viper Flex eller en tre benet skydestok som den populære Primos skydestok. Find din næste skydestok lige her hos Korsholm.