100 dages fri ombytning 100 dages fri ombytning
Prismatch Prismatch
Fri levering fra 499 DKK Fri levering fra 499 DKK
Fragt til kun 35 DKK Fragt til kun 35 DKK

Spinnegrej

Står du lige og mangler det helt rigtige spinnegrej? Her hos Korsholm har vi en stor passion for spinnefiskeriet, og har derfor købt stort ind, så du kan finde alt hvad du har brug for ét sted. Se hele vores store udvalg i kategorien herunder.

 

 

Spinnegrej

Her i denne kategori kan du finde hele vores udvalg af fiskegrej til spinnefiskeri. Vi har i dette sortiment af alt hvad du har brug for indenfor spinnegrej. Spin bliver også i nogle kredse kaldt for tidens sportsfiskeri eller bare refereret til som lystfiskeri. Spinnefiskeri som en moderne form for sportsfiskeri gjorde sit første seriøse indtog, da fastspolehjulet og nylonline slog igennem i Danmark. Hvis du leder efter noget spinnegrej, så kan du finde det lige her.

Spinnefiskeri er den mest udbredte fiskeform, og vi stræber derfor efter at have Danmarks største og bedste udvalg af spinnegrej, som hele tiden opdateres og udvides. Lige nu finder du et kæmpe udvalg i fiskegrej til spinnefiskeri, så er du spinnefisker, kan du her på siden finde alt hvad hjertet begærer. Leder du efter en billig spinnestang, et lækkert fiskehjul eller blink og spinnere til dit fiskeri, så har du her et hav af muligheder og gode tilbud på fiskegrej til spinnefiskeri – og husk vi har Danmarks bedste priser på fiskeline. Har du et godt øje til nogle af de store brands, tilbyder vi bl.a. Shinano, SavageGear, Abu, Daiwa, Greys, Plano og mange flere.

Spinnefiskeri ved kysten

Efteråret er så småt ved at komme til Danmark, og vinden bliver koldere dag for dag, og det er faktisk noget, som vi fiskere glæder os rigtig meget til.

For mange lystfiskere er efterårssæsonen på kysten årets højdepunkt! I år er vi netop kommet ud af en varm og tør sommer, som har gjort fiskeriet på kysten en smule udfordrende til tider – specielt hvis man nyder at fiske i dagtimerne. Det ændres nu! I takt med at lufttemperaturen falder, så sker det samme selvfølgelig for vandtemperaturen, og det gør, at fiskene igen bliver aktive i dagtimerne. Endda meget aktive... Det indre ur tikker for fiskene, og de sidste fisk trækker nu så småt mod åerne. På deres vej mod det ferske vand og en forestående gydning skal de samtidig også tage føde til sig i store mængder.

Det er her vi lystfiskere skal være klar langs kysterne, for fiskene kommer ind på det lave vand og tager for sig af den store buffet af rejer, tanglopper, børsteorm og hundestejler, som vandet på denne tid af året er fyldt af. Både blink, spinnere og bombarda er lige netop nu nogle rigtig giftige agn og metoder at bruge til at overliste de sultne havørreder. En spinnestang på 9-10´ med en kastevægt fra 5 og op til 30 gram er det perfekte valg til dette fiskeri.

Forskellige spinnestænger har forskellige aktioner.

Aktionen i en stang betegnes enten som langsom, hurtig eller lige midt i mellem. En langsom stang er en stang, der er meget blød og kan bøje helt ned i korken. Denne type stang er utrolig sjov at fange mindre og mellemstore havørreder på, men kaster typisk ikke helt så langt. Den hurtige stang er en stiv stang, som kan kaste under alle forhold og desuden typisk kaster rigtig godt og langt med tunge blink. Denne type stang har væsentligt mere rygrad, og kan håndtere selv de helt store overspringere. Agnen, som vi sætter for enden af linen, kan på denne årstid variere meget. Alt fra små, fastmonterede blink til store gennemløbere, som bliver fisket hurtigt. Selvom fiskene lige nu er kystnære, og begynder at indfinde sig i større eller mindre stimer, så kan de til tider være særdeles selektive, og man skal derfor prøve at fiske med forskellig agn, især når man er på en plads, man ved kan holde fisk.

En fremgangsmåde kunne være at starte med noget stort og farverigt, f.eks. Savage Gears Sandeel eller en D360 fra Westin. Når pladsen er fisket igennem, eller man har haft følgere, som ikke ville tage, kan man med fordel forsøge at ændre sit agn til en mindre størrelse og mere afdæmpet farve. Tit kan man opleve, at de fisk, der tidligere har fulgt blinket, nu hugger aggressivt på det lille blink. Der er selvfølgelig mange måde at anskue valg af agn og affiskningsmetode, og derfor drejer det sig bare om, at prøve en masse af, så man kan drage sine egne erfaringer ude ved vandet.

Her på siden har vi samlet de vigtigste ting til fiskeriet på kysten efter havørreder med spin, og vi vil hermed forsøge at klæde dig på til den forestående efterårssæson. Hvis du befinder dig i en situation, hvor du er i tvivl om valget af stang, hjul, line eller agn, så står vi altid klar i butikken, og på telefonen, til at give et godt råd med på vejen og lede dig i den rigtige retning i forhold til, hvad du har brug for.

KNÆK&BRÆK DERUDE!

Spinnegrej til spinnefiskeri

Som det første så et af kendetegnene ved spinnefiskeri at at man oftest bruger alle mulige forskellige kunstagn, som så kastes ud i vandet og spinnes ind igen. Pointen med dette er at få rovfiskene til at bide på, ved at lave en livagtig gang gennem vandet, som kan få fiskene til at bide på. Helt fundamentalt er spinnefiskeri meget forskelligt fra eksempelvis fluefiskeri. Til fluefiskeri bruger man nemlig i stedet en meget let agn (fluen) som man trækker igennem luften med en tung flueline. Derimod til spinnefiskeri bruger man et tungt agn som eks. kunne være en wobler, spinner eller blink, som man putter på en let fiskeliner. At man til spinnefiskeri bruger et tungere agn på en tynd line gør at man kan lave nogle længere kast.

Spinnefiskeri kan bestå af mange forskellige typer af fiskeri, her iblandt mede-, hav-, kyst-, sø- og å fiskeri. Der er mange fiskere, der starter deres fiskeeventyr med en spinnestang i hånden, og så tager det ellers fart derfra... Jo mere man kommer ind i det univers, des flere døre åbner der sig for én, og jo mere ”nørderi” kan man kaste sig ud i… Alene inden for kyst fiskeriet, som nok er en af de mest populære former for fiskeri herhjemme, findes der mange metoder og tilgange til tingene, som man skal lære undervejs. Opsætning af gennemløbsblink, ophængerfluer og valg af line, er bare nogle af de ting, man som ny fisker bør lære. Hvad enten du er ny eller garvet spinnefisker, så bør du ikke gå ned på udstyret, og der dukker hele tiden nye produkter op på markedet. Nedenfor har vi samlet nogle af de produkter, vi mener passer til både eksperten, nybegynderen og alle dem ind i mellem. Hvis du er i tvivl om, hvilken slags stænger, hjul eller liner, som passer til netop dig og dine behov, er du altid velkommen til at kigge ind forbi i butikken til en snak omkring fiskegrej. Vi har ingen forventninger til hverken dit fiskeniveau eller din handleiver, så uanset om du er helt ny i lystfiskeruniverset eller er en af de mere erfarne fiskere, så er døren altid åben og kaffen varm – Vi ses.

Spinnefiskeri udstyr

Når man snakker om udstyr og fiskegrej til spinnefiskeri eller sportsfiskeri, så er der som regel fire ting som man skal bruge, dette er:

- Et fiskehjul

- En fiskestang

- En fiskeline

- Agn som eks. wobler, blink eller spinnere

Hvis du har brug for hjælp eller vejledning til valg af det helt rigtige udstyr til spinnefiskeri, så står vi altid klar og parate til at hjælpe dig, så som spinnefisker kan blive hundrede procent klar til spinnefiskeri.

Billede med information og muligheden for ombytning

Vi har altid 100 dages fri ombytning

Billede af informationen om at vi har prismatch

Vi prismatcher alle danske webshops

Billede med information om at vi har en stor fysisk butik i Danmark

Stor fysisk butik +3.000m2

Billede med information omkring alle de mange produkter vi har

Over 35.000 unikke varenumre