100 dages fri ombytning 100 dages fri ombytning
Prismatch Prismatch
Fri levering fra 499 DKK Fri levering fra 499 DKK
Fragt til kun 35 DKK Fragt til kun 35 DKK

Nám fluestænger

I denne kategori kan du finde hele vores udvalg af fluestænger fra Nám. Hos Korsholm har vi altid prismatch, fri returret og billige leveringsmuligheder på alle vores produkter. Find dit næste Nám produkt lige her på Korsholm.dk

Nám fluestænger

"We don't know"

Shunryu Suzukis filosofi om en begynders sind var inspirationen til både at navngive og starte firmaet Nám. Marcus Bohlin fra Nám Products fortæller her lidt om hvordan Nám blev til og hvor inspirationen kommer fra.

”I en begynders sind er der mange muligheder. I ekspertens sind er der få. ”

Firmanavnet "Nám" betyder "læring" på gammelnorsk og ordet bruges stadig på Island den dag i dag. De fleste fra vores udviklingsteam er fra Skandinavien, og vi kan lide at bevare novicens sind for at fortsætte med at lære.

Som Shunryu siger, så snart du beslutter dig for at ”vide”, vil du stoppe med at udforske og ikke længere stille spørgsmål om, hvad der er muligt.

Vi har stadig ikke besluttet os for hvor vores produktsortiment vil ende. Vi kan lide at holde dette spørgsmål åbent så længe som muligt. Men vi er begyndt at udvikle produkter. Vi har lært SÅ meget om både, hvordan man udvikler fantastiske fluestænger og hvordan man gør det sammen som et team. Hvad vi har nu, er en blanding af rigtig mange ideer. Vi tror på, at fælles fokus vil gøre vores endelige produkter bedre. Det er meget tidskrævende, og nogle gange afviger vores meninger, men det er bestemt det værd, at det går rundt om bordet endnu en gang, før vi træffer en endelig beslutning.

Hvilke produkter vil vi have i fremtiden, hvor er vi og hvad kommer det til at handle om? Vi ved det ikke!

Nám fluestænger

Nám begyndte projektet med at spørge sig selv, hvad de alle ønskede af en stang. Når man tænker på, at deres gruppe var stor, kunne man forestille sig, at de alle ville være uenige om, hvordan en fluestang skal være, og hvad en god fluestang egentlig er. Til deres overraskelse udtrykte fluefiskeren, der kravler rundt i buskene på jagt efter ørred i de mindste åer og bække, den samme generelle følelse af, hvad der gør en stang perfekt, som den fluefisker der elsker at kaste de absolut længste fluekast på de største elve med de længste stænger, hvor kraftudladningen kommer helt nede fra håndtaget, men stadig har den hurtigste afspænding. Det er så simpelt som det.

Teamets tidligere foretrukne tohåndsfluestænger blev fremstillet i Korea. Med dette i tankerne var det jo naturligt at kontakte en af disse fabrikker.

Montering af Nám stængerne

Alle Nám fluestænger er opgraderet fra 2020 og er derfor monteret med det allerfineste kork. Det er faktisk sjældent, vi ser så flot en korkkvalitet - ikke engang på væsentligt dyrere stænger. Tohåndsstængernes greb er i  skandinavisk stil med koniske for- og baghåndtag, som giver et rigtig godt greb både under kast og affiskning.Enhåndsstænger er med de klassiske Full- og Half welsh håndtag.

Nám er monteret med en robust sortanodiseret hjulholder med dobbelt lås, så fluehjulet sidder perfekt. Skydeøjer i titanium og black nickel slangeringe. De letteste stænger har elegant træmellemlæg i hjulholderen.

Stængerne har en elegant satingrå finish og har fået en ridse resistent coating. Nám er desuden med ferulemarkeringer for korrekt samling af stangdelene. Alle fluestænger bliver leveret i en stofpose og et beskyttende cordura transportrør.

Materialet Grafen 

Et par ord om materialet Grafen: ja, det blev ikke opfundet af Nám, men de var rigtig nysgerrige efter det. Der er tre byer i verden med særlig ekspertise i meterialet. Manchester, England, stedet for opfindelsen. Seoul, Sydkorea, hvor Nám stængerne bliver produceret og i Göteborg, Sverige, hvor flere fra Nám-teamet bor. For at lære mere kontaktede de Chalmers teknologiske universitet i Göteborg. De blev inviteret til at komme for at lære mere om materialet

Først prøvede professorerne at sænke alt håb om, at Grafen overhovedet kunne være nyttig i fluestænger.  Rigtig Grafen er kun et atom i tykkelse og hvis du bruger for mange lag, mister det nogle af dets fordele. Så dette materiale bruges bare som en tilføjelse til det primære materiale gennem forskellige metoder (en anden lang historie). Selv om der var en risiko for, at Nám skulle betale ekstra for at tilføje Grafen uden det fik effekt, gjorde de det alligevel. Det måtte simpelthen afprøves uanset hvad.

Nám mener at metoden, der bruges til at anvende Grafen på klingerne er afgørende og er helt overbevist om, at der er en mærkbar forskel i stænger med Grafen sammenlignet med fluestænger uden.

Nám har formodentlig været et af, mest detaljeorienterede og irriterende udviklingsteams, som stangfabrikken nogensinde har arbejdet med. At få det ypperste materiale var starten, og at finde den perfekte stangaktion var en lang rejse. At lære undervejs, forbedre og finde nøglen til hver stang så den performer bedre end noget, de havde prøvet før har været en kæmpe oplevelse og ja, vi kan også tydeligt mærke, at Nám virkelig har fat i noget specielt og meget enestående.

Billede med information og muligheden for ombytning

Vi har altid 100 dages fri ombytning

Billede af informationen om at vi har prismatch

Vi prismatcher alle danske webshops

Billede med information om at vi har en stor fysisk butik i Danmark

Stor fysisk butik +3.000m2

Billede med information omkring alle de mange produkter vi har

Over 35.000 unikke varenumre