100 dages fri ombytning 100 dages fri ombytning
Prismatch Prismatch
Fri levering fra 499 DKK Fri levering fra 499 DKK
Fragt til kun 35 DKK Fragt til kun 35 DKK

 

Andejagt

Læs om andejagt

 

Introduktion til andejagt

 

Kom "AND" hvis du tør... Andejagten er noget langt de fleste jægere har taget del i. Det kan foregå ved fjordene og kysten, og der er derfor rig mulighed for at udøve netop denne jagtform i Danmark. 

Hvad end du ønsker at jage ænder, eller andre svømmefugle, så finder du her på siden alt hvad der er værd at vide om andejagten. Lige fra hvornår det er bedst at jage, til hvad du skal have med på turen. Så ønsker du en alternativ ferie? - Så ville en vandreferie tilbragt i shelter ikke være en dum ide.

" Hvor og hvornår er andejagten "

Hvor & Hvornår 

Andejagten er en såkaldt trækjagt, og foregår hovedsageligt nær vandområder hvor ænderne holder til. Det kan dog også foregå på de såkaldte stubmarker først på sæsonen. Selve jagten foretages morgen og aften, og der må jages halvanden time før og efter solop- og nedgang. I disse tidsrum trækker ænderne til og fra vandløb, søer og moser, og det er derfor de bedste tidspunkter at jage på.

Når det kommer til det helt rigtige andevejr, så er det som man måske kunne tro, ikke på de gode dage med sol og blå himmel. På disse dage flyver ænderne nemlig højt, bliver længere i luften og samles i større flokke.

Godt andevejr, er faktisk det "ikke-jægere" ville kalde for dissideret møgvejr. De bedste dage er nemlig dem hvor det blæser og regner. På disse dage flyver ænderne lavt, og tilflyvende ænder lader sig ikke nær så let skræmme. Der er også mange der mener at ænderne på de blæsende dage, kommer tidligere på aftentrækket og er derfor også mere synlige.

Andesæsonen starter d. 1/9 og slutter igen d. 31/12   

" Lokkere til andejagt "

Lokkere til andejagten

Du kan med fordel benytte dig af lokkeænder når det gælder jagten på ænder i det fri. Svømmeænder reagerer normalt gerne på lokkeænder, det kan dog være svære at lokke andre andetyper til. Lokkeænder bruges i høj grad af danske jægere, og Korsholm har et stort udvalg af lokkeænder samt andre lokkefugle. Hos os finder du både lokkefugle velegnet til gråænder, krikænder, pibeænder, hvinænder og mange andre.

Pris og kvalitet hænger naturligvis sammen, og hvis du ønsker at lokke de mere sky og vagtsomme fugleracer til, så kræver det en lokkefugl som ser naturlig ud. 

Så hvis du er til fuglejagt som f.eks. andejagt og gåsejagt, så er en lokkefugl et utroligt effektivt redskab at have med sig. En lokkefugl kan alt efter modellen have flere forskellige egenskaber. Du kan "blot" få en lokkefugl uden bevægelse, altså en som bare står, men du kan også få nogen hvor vingerne bevæger sig enten ved hjælp af vinden eller med en lille motor. Du kan sågar få en såkaldt "duekarusel", som giver lokkefuglene masser af bevægelse, og derved gør dem endnu mere realistiske. 

" Beklædning til andejagt "

Beklædning til andejagten

Klæd dig rigtigt på til andejagten. Din påklædning på andejagten ligesom alle andre jagtformer, skal naturligvis kunne camouflere dig, samt holde dig varm og tør. Andejagten er ikke anderledes. Du kommer formegentlig til at bevæge dig i terræn med vådt føre, så vand og vindtæt tøj er en nødvendighed. Gummistøvler, skridtstøvler eller måske endda waders kan blive nødvendigt at tage i brug.

Hvad angår camouflage, så er det vigtigt at dække både hoved og hænder, da de som ofte "lyser op" i kontrast til naturen du er omgivet af. Camouflage er den ultimative måde at holde sig skjult på, og vi har her hos Korsholm et stort udvalg af både camouflagetøj samt, masker til ansigtet, camouflerede patronholdere, liggeskjul og meget mere.

Et jagtskjul kan i særdeleshed også opdatere og bedre dine jagtmuligheder på diverse fuglearter. De har du nemlig mulighed for at placere midt i det område hvor ænderne eller gæssene lander. Skjulene vejer ikke særlig meget, og er derfor super nemme at have med sig på jagt. 

" FAQ "

Folk spørger ofte

Der er pt. ikke nogle ofte stillede spørgsmål til andejagt.

Relaterede artikler

Find de nyeste tilbud, nyheder og sæson aktuelle produkter

 

"Alt indenfor jagt, fiskeri og outdoor."

Billede med information og muligheden for ombytning

Vi har altid 100 dages fri ombytning

Billede af informationen om at vi har prismatch

Vi prismatcher alle danske webshops

Billede med information om at vi har en stor fysisk butik i Danmark

Stor fysisk butik +3.000m2

Billede med information omkring alle de mange produkter vi har

Over 35.000 unikke varenumre