100 dages fri ombytning 100 dages fri ombytning
Prismatch Prismatch
Fri levering fra 499 DKK Fri levering fra 499 DKK
Fragt til kun 35 DKK Fragt til kun 35 DKK

Hvilken rygsæk skal jeg vælge?

Hvad end du skal på vandretur, prøve trekking, udforske storbyen eller blot skal på arbejde eller i skole - Så har du brug for en rygsæk.

Hvilken rygsæk skal jeg vælge?

Hvad end du skal på vandretur, prøve trekking, udforske storbyen eller blot skal på arbejde eller i skole - Så har du brug for en rygsæk.

Men hvor stor skal sådan en rygsæk være, og hvilke funktioner bør den have?

Frygt ikke, Korsholm står klar til at guide dig.

  

Noget af det første du skal have afklaret inden du køber en ny rygsæk, er hvad du skal bruge den til. Skal du på overlevelses tur i junglen, eller blot cykle på arbejde eller i skole? Enhver type af tur, kræver noget af din rygsæk, hvad end det skal være ekstra lommer, justerbare stropper eller plads til et telt.

Korsholm har skabt den komplette guide til dit rygsæk køb alt efter hvor længe, hvor og hvordan du ønsker at rejse.

Hvor stor skal min rygsæk være?

Alt efter hvor længe du skal være afsted, varierer størrelsen på dun rygsæk naturligvis. Du behøves jo hverken have telt eller båludstyr med når du skal på dagstur til byen.

Overordnet set findes der fire forskellige kategorier indenfor rygsæk størrelser:

- Rygsæk til dagsturen

- Rygsæk til weekendturen

- Rygsæk til vandreturen som inkluderer overnatning

- Rygsæk til den længere rejse

Rygsæk til dagsturen | 10 - 30 liter

Skal du blot på en dagstur, eller leder du måske efter en ny skoletaske? Så er en rygsæk af denne størrelse helt perfekt. Alt efter hvad du personligt ønsker at medbringe, kan en taske som denne sagtens indeholde det du typisk ville få brug for på sådan en tur; eksempelvis en ekstra trøje og/eller madpakke.

Rygsæk til weekendturen | 30 - 50 liter

En weekendtur som måske inkluderer overnatning i det fri kræver lidt mere plads. Endnu engang kan dine personlige ønsker hvad du gerne vil medbringe ændre lidt på størrelsen, men du kan sagtens have plads til det udstyr du måtte finde nødvendigt for at overleve.

Rygsæk til vandreturen | 50 - 70 liter

Hvad angår vandreture skal du naturligvis have mere med end du ville skulle på en weekendtur. Du får her både brug for plads til telt, køkkenudstyr, samt en hel del ekstra udstyr. Her er der også plads til at du kan medbringe yderligere ting "blot" for komfort; som eksempelvis en hovedpude eller myggenet. 

Rygsæk til den længere rejse | 70+ 

Skal du på en længere rejse, måske endda backpacking? Så for du brug for en ordentlig fætter af en rygsæk. Her er der både plads til alt det nødvendige samt ekstra ting som bøger, billeder og eventuelle souvenirers du ønsker at købe undervejs. En sådan taske er også ideel hvis der er flere med på turen, som muligvis ikke kan bære tungere bagage selv.

Rygsækkens egenskaber

Ekstra lommer som eksempelvis toplomme eller frontlomme

Dette er gode egenskaber for dig der ønsker af medbringe mindre objekter på turen. Det kunne være et kompas, kort, digitalkamera eller solbriller. På den måde skal du ikke til at rode hele rygsækken igennem for at finde det du leder efter. I nogle tilfælde kan en toplomme aftages og bruges som en ekstra dagsrygsæk.

Brede og polstrede stropper

De brede polstrede stropper er kanon gode til dig der skal bære længe eller dagligt på tungere ting. Det kunne både være dig der skal ud og vandre i længere tid, eller dig som bærer tunge bøger til og fra skole hver dag.

Ventilation til ryggen

Ventilation er vigtigt, særligt hvis du vandrer eller går i varmere klima. Denne ventilation fungerer ved at der er spændt et tyndt net ud mellem ryggen og selve rygsækken. 

Indbygget drikkesystem eller lomme dertil

Vandrer du over længere tid et sted hvor der er varmt? Så er det vigtigt at du får nok at drikke. Det kan let gøres hvis din rygsæk indeholder et drikkesystem.

Hoftebælte

Er endnu engang god til dig der skal løfte tungere bagage over længere tid. Den støtter, så løfter rygsækken på den helt rigtige måde. Derved undgår du også at overbelaste ryggen og påføre dig selv skader.

Sådan bør din rygsæk sidde

Det er naturligvis rigtigt at din rygsæk sidder helt perfekt, særligt hvis du skal have den på i flere timer af gangen mens du vandrer. Ved at sikre dig at din rygsæk passer helt perfekt til dig mindsker du også muligheden for belastningsskader.

Hvis du har hoftebælte på din rygsæk, skal selve bæltet side lige over hoftebenet. Det er nemlig utrolig vigtigt, at du ikke løfter den tunge bagage med skuldrene, men med hofterne. Endnu et tegn på at din rygsæk sidder præcist som den skal er ved at kigge på stropperne. Stropperne skal sidde stramt til kroppen, der må altså ikke være luft hverken mellem stropper og skuldre/bryst eller mellem din rug og ryggen på rygsækken.

Hvis du har gjort det hele rigtigt kan du dobbelttjekke ved at se hvor brystspænden sidder på dig. Den skal sidde ca. midt på brystet når rygsækken er indstillet korrekt.

Relaterede artikler