100 dages fri ombytning 100 dages fri ombytning
Prismatch Prismatch
Fri levering fra 499 DKK Fri levering fra 499 DKK
Fragt til kun 35 DKK Fragt til kun 35 DKK

Lommekniv

Den geniale kniv til udelivet er en lommekniv. Selvsagt nem at have i lommen eller tasken og yderst anvendelig til det meste. I en lommekniv får du funktionalitet i lommestørrelse.

Lommekniv

Her i kategorien finder du hele vores sortiment af lommeknive. Lommeknive er som det ligger i ordet, kniv som ligger godt i lommen, hvilket gør den nem og praktisk at have med omkring. Lommeknive er som regel ofte også et multiværktøj, som indeholder flere funktioner end bare en kniv.

Lommeknive lovlige

Alle vores lommeknive er 100% lovlige at bære i offentligt rum, så længe der er et formål. Ingen af klingerne overskrider grænsen på 12 cm. Vores udvalg består primært af victorinow lommeknive, da de er nogle af de bedste på markedet. Det Schweiziske er er kvalitetsstempel, som de fleste sætter stor pris på.

Gamle lommeknive

Som nævnt i overstående tekst består vores udvalg primært af Victorinox lommeknive. Disse knive har for mange en særlig plads i hjertet, da den klassiske schweizerkniv blev anset for at være toppen af poppen i ens barndom. Det er den i mange tilfælde stadig - der er bare lidt flere om buddet nu. Disse 'gamle' lommeknive har stadig det gamle look og mange af de samme features. Her får du en lommekniv fyldt med nostalgi.

Lommeknive regler

Det har indtil d. 1. juli 2016 været ulovligt at sælge samt bære knive, som kunne åbnet med én hånd. Dette gjorde det ulovligt at bære størstedelen af de klassiske lommeknive, multitool, foldeknive osv. Den gamle lov gjorde det umuligt for helt normale jægere, lystfiskere, håndværkere m.m. at færdes med det rette udstyr. 

Nu må knive og blankvåben bæres offentlige steder, hvis det er i forbindelse med arbejde, jagt, fiskeri, sport eller lignende. Bladet på kniven må ikke overstige 12 cm. Skal man bruge en kniv, hvor bladen overstiger 12 cm. lræver det en tilladelse fra politiet. Læs alle reglerne for lommeknive her.

Små lommeknive

Størrelsen på lommeknive er generelt ret lille. Hele pointen med lommekniven er trods alt, at den let kan være i lommen. Vores udvalg består derfor primær af små lommeknive, men der er selvfølgelig enkelte undtagelser. Der er store lommeknive med en hel række af forskellige tools og features. De små lommeknive er meget simple og har kun de mest nødvendige tools. 

Historien bag lommekniven

Lommeknive har været yderst populære igennem årtier og vi forstår godt hvorfor. Det siges at romerne fremstillede den første lommekniv, hvilket gør lommekniven omtrent 2000 år gammel! Lommekniven blev fremstillet ud fra et ønske om at kunne transportere sine værktøjer hurtigt og nemt, hvilket også er hele grundessensen bag nutidens lommeknive. Romernes lommekniv indeholdt bl.a. kniv, gaffel og tandstik. Lommekniven er selvfølgelig blevet videreudviklet gennem tiden, hvilket har resulteret i den velkendte lommekniv - schweizerkniv. Lommekniven, schweizerkniven blev udviklet i 1800-tallet til den schweiziske hær. Schweiz ønskede en lommekniv som soldaterne sikkert og effektivt kunne anvende på slagmarken. Tankegodset bag denne lommekniv var, at den skulle bruges til at samle rifler og åbne madrationer, hvorfra skruetrækker og dåseåbner i en lommekniv, blev introduceret. Det var ikke kun i den schweiziske hær at lommekniven var en favorit også i amerika, var lommekniven en yndet makker. Lommeknivens popularitet vises bl.a idet at den amerikanske flåde udstedte lommeknive til alle sejlere under den amerikanske borgerkrig og at en lommekniv var standardudstyr for amerikanske soldater under 2. verdenskrig. Siden da har lommekniven udbredt sig fra at være anvendt i hæren, til at være allemandseje. Lommekniven er et alsidigt værktøj som kan hjælpe det nutidige menneske med alverdens sysler og gøremål, alt fra skæring af sejlgarn og frugter til en tracheostomi, hvis det virkelig brænder på. En lommekniv kan også kaldes en foldekniv, eller på engelsk: jackknife.

Hvad er en lommekniv

En klassisk kniv er traditionelt set et værktøj med et skæfte og en klinge, som kan være en- eller tveægget, hvilket beskriver antallet af knivens skarpe sider. Man kan måske forestille sig problemstillinger i forbindelse med transport af en sådan kniv. Mange har nok puttet kniven i lommen, for at holde hænderne fri, hvilket sikkert har ledt til at en eller to, har dolket sig selv i låret, hvilket de fleste nok gerne vil undgå. Til denne problematik blev lommekniven fremstillet. I en lommekniv kan knivens klinger foldes ind i knivens skæfte, hvorved du ikke behøves at bekymre dig om, pludselig at have en kniv til at sidde i låret. En lommekniv kommer i mange forskellige udgaver med en eller flere klinger eller andre værktøjer med forskellige funktioner. I nutidige lommeknive kan du finde alt fra almindelige klinger, til sakse, file og dåseåbnerer. 

Vores sortiment af lommeknive

Hos Korsholm har vi et stort udvalg af diverse lommeknive, så du nemt kan finde den lommekniv, som passer til dig og dine behov. Vi tilbyder et stort sortiment af lommeknive fra diverse mærker, som tæller brands som Victorinox, EKA og Maserin. I blandt vores sortiment af lommeknive finder du alt fra enkelt-klingede til fler´klingede lommeknive med diverse værktøjer

Lommekniv fra Victorinox

I forbindelse med den schweiziske hærs anvendelse af lommeknve, besluttede den schweiziske bestik-mager Karl Elsener at melde sig ind i på markedet. I 1897 fremstillede han lommekniven “Schwizer Offiziers- und Sportmesser” som blev startskuddet til Victorinox´ storre succes, da det var denne kniv, der blev stamfaderen til nutidens velkendte røde schweizerkniv. Lommeknivens store succes skyldtes at lommekniven indeholdte en banebrydende fjedermekanisme, som gjorde det muligt for lommekniven, at have værktøj på begge sider af skæftet. Hvilket medførte af den kunne have flere værktøjer end konkurrenternes, hvilket stadfæstede Victorinox´ succes.

Kig ind forbi og find den lommekniv der passer til dig og dine behov

Du er altid velkommen til at tage et smut ind forb Korsholm på Jægervej 5 6900 Skjern, og tage en snak med vores yderst kvalificerede personale. Vores personale kan assistere dig i at finde den helt perfekte lommekniv til dig og dine behov, så du er bedst muligt udstyret til dit næste eventyr! Hvis du ikke får chancen for at kigge ind forbi, har du mulighed for at bestille produkterne hjem for at vurdere om det er noget for dig. Vi tilbyder fri fragt i Danmark ved køb for over 299DKK, ellers leverer vi til GLS pakkeshop for 29DKK. Ved køb har du 30 dages fortrydelsesret.