100 dages fri ombytning 100 dages fri ombytning
Prismatch Prismatch
Fri levering fra 499 DKK Fri levering fra 499 DKK
Fragt til kun 35 DKK Fragt til kun 35 DKK

Dolke

Én gang spejder altid spejder ... snitte i træ, skære reb over, partere fisk eller vildt. Til turen i skoven, fiskeri eller på campingturen – en dolk bliver hurtigt et uundværligt redskab.

Dolke

Dolken er nok mest kendt fra da man var spejder, og brugte den til at klare sig i natruen, men er stadig meget populær blandt outdoor entusiaster. De fleste har en dolk på sig i naturen, da den kan blive nødvendig i mange tilfælde. Specielt når det kommer til overlevelse, er en dolk simpelthed en nødvendighed. Der skal skæret reb over, snittes noget træ, åbnes en pose osv. Der er et hav at forskellige situationer, hvor dolken er rar at have på sig. Her i kategorien finder ud kvalitets dolke til outdoor og jagt. Er man på kig efter en mindre kniv, kan foldeknive og lommeknive være et gode alternativer.

Dolke

Dolken er en klassik outdoor redskab som langt de fleste kender til. Hvad end du er jæger, fisker eller blot stor outdoor entusiast, så har Korsholm helt sikkert en dolk du kan bruge. Med verdenskendte brands som Buck, Maserin, EKA, Puma og Gerber i vores sortiment, vil du med garanti finde en kvalitetsstærk og brugervenlig dolk.

De kan som sagt være nyttige i et utal af situationer, og kan være ganske enkelt være uundværlige. De kan benyttes som et solidt stykke værktøj hvis du selv skal bygge din shelter, en tømmerflåde eller skære i diverse materialer.

Den ”skarpe genstand” har altid været et af outdoor entusiastens vigtigste redskaber i vildmarken. Knive og dolke kan bruges til lidt af hvert når man er på eventyr. Skal du forsvare dig mod en vred bjørn, eller blot skære grene som du kan bruge til shelter. Man ved aldrig hvornår man kan få brug for en dolk i det fri.

Hvad skal du vælge?

Store dolke, små dolke eller mellemstore dolke? Det kan være svært at finde ud af hvilken dolk der passer til netop dine behov. En dolk er ikke bare en dolk; og der findes et utal af materialer, længder farver og brugsmåder. Den perfekte kniv til spejderen, er ikke nødvendigvis den bedste for jægeren. Så vigtigst af alt er at finde ud af, hvad du ønsker at bruge dolken til

Hvad skal dolken bruges til?

Skal du primært arbejde i træ? - Skære og snitte? Eller skal du bruge den til at skære i fisk eller andet vildt du selv har nedlagt? En hver kniv har sit speciale, og det er derfor ikke tilfældigt, hvilken dolk du bør medbringe på din næste tur ud i det fri. Hos Korsholm får du professionel assistance, til at finde dolken eller kniven til netop dit behov. Så kig forbi i vores fysiske butik i Skjern, eller slå dig løs online i vores store sortiment.

Bladlængde og vægt

Når du skal vælge en kniv eller dolk, så er knivens længde og en vigtig faktor du bør overveje. Endnu engang kommer det an på hvad du ønsker at bruge dolken eller kniven til. Skal du bruge den til jagt, skal du formegentlig have en kniv med et længere blad. Skal du derimod bruge den til at skære småting over med, så som reb, mindre pinde eller tråd, så kan du sagtens nøjes med et mindre blad. Vægten er også en vigtig ting at have med i sine overvejelser, når det kommer til at købe dolk eller kniv. Skal du vandre langt med bagagen på ryggen, så skal man naturligvis pakke let. Derfor vil det være en særdeles dårlig ide at medbringe en større dolk eller kniv, som derved vejer meget mere. Et lettere kniv er nemmere at have med sig, og kan også sagtens bruges til fisketuren eller på camping med familien.