100 dages fri ombytning 100 dages fri ombytning
Prismatch Prismatch
Fri levering fra 499 DKK Fri levering fra 499 DKK
Fragt til kun 35 DKK Fragt til kun 35 DKK

Frödin flies

Svenske Mikael Frödin er verdenskendt  for sine kreationer bag fluestikket. Frödin har udviklet en perlerække af fantantiske fiskefluer og er desuden leverandør på en række lækre materialer til fluebindingen. Se hele udvalget her.

 

 

 

Frödin Flies

De fleste lakse- og havørredfiskere som også har interesse i fluebinding kender laksefiskeren og fluebinderen Mikael Frödin. En guds benådet fluebinder som har opfundet mange fluemønstre og storfangere gennem tiden. Frödin har udviklet en række fluer til brug under forskellige forhold og de er opdelt i forskellige serier. Classic serien, Samurai serien, Nobody, Micro og Hitch. Så alt efter vejr og vandstand kan du med sikkerhed finde en giftig flue at fiske med.

Mikael Frödin

Er man lakse- eller havørredfisker har man uden tvivl stødt på navnet Mikael Frödin. Mikael er svensker og blev allerede i halvfemserne kendt som en gudsbenådet fluebinder. Det var især klassiske fluer som gjorde ham internationalt kendt. Bogen "Classic Salmon Flies" blev udgivet på 5 sprog og solgt i over 50.000 eksemplarer. I firserne og halvfemserne fungerede Mikael også som fiskeguide på nogle af de bedste laksevande i Skandinavien. Han har desuden deltaget i flere filmproduktioner. Korsholm har haft det privilegie at samarbejde med Mikael Frödin siden starten af 90'erne og han har holdt adskillige fluebindingskurser med moderne lakse og havørredfluer her i Skjern. Gennem tiden har Frödin udviklet et hav af spændende fluebindingsmaterialer, kroge, flueæsker og selvfølgelig det kendte F.I.T.S. tube system.

Mikael Frödin har de sidste 25 år fisket over det meste af jordkloden og tilbringer hvert år over 100 dage ved fiskevandet. Så den gale svensker har opsamlet lidt fiskeerfaring gennem årene. Det er der kommet rigtige mange fluer ud af og de allerbedste mønstre har Frödin fået samlet i nogle forskellige serier med hver deres styrker.

Stor tak til en dedikeret og meget innovativ laksefisker – Mikalel Frödin

Mikael Frödin er en efterhånden legendarisk laksefisker, som sætter sit aftryk på fluefiskeriet i verden på andre måder end at fange flotte laks. Helt konkret har han skabt sit eget brand, hvor sortimentet indbefatter både færdiglavede fluer, diverse tilbehør og ALT i fluebinding. "Mange af Mikael Frödins ideer og produkter udfordrer den traditionelle måde at anskue fluefiskeriet på og er nytænkende i forhold til vores grej. Det er derfor stærkt anbefalelsesværdigt at følge nogle af de viste links i denne mail, for så dykker du ned i en verden, der kan ændre dit syn på laksefiskeri for altid!"

Historien om Mikael Frödin

Allerede tidligt i sit liv havde Mikael Frödin en stor interesse for selve historien bag laksefiskeri, fluebinding og alle de klassiske traditioner, som knytter sig dertil, men han begyndte også ret hurtigt at gå sine egne veje. Hans fokus var funktionalitet og den måde, som fluerne svømmede på, og han forsøgte at nytænke de gamle skikke og traditioner. At optimere på funktionalitet er noget af det, som fremskridt handler om, og et aspekt, der gør fluefiskeri virkelig spændende. Uagtet om vi taler om fluer eller andet fiskeudstyr, så er der kontinuerligt meget store fremskridt at spore for vores grej. Fisken er uændret, men vores evne til at overrumple og fange den forbedres over tid. Rent faktuelt vil vore gamle helte ganske sikkert blive ud-fisket i dag med det udstyr, vi har til rådighed nu.

Hvad er de største forskelle?

Ja nutidens fluer er mere autentiske. Deres bevægelser i vandet og svømmeevne er på et niveau, som de gamle klassikere slet ikke kunne leve op til. Med de stænger, liner og hjul, vi har i dag, er vi udstyret til alle tænkelige situationer. Såvel vores leadere og kroge er overlegne. Det er os, der vælger hvordan og hvor, vi ønsker at fiske, og grejet bliver aldrig et begrænsende element. Et fantastisk fremskridt, der bør værdsættes! Vores erfaring og dygtighed som fiskere kommer i spil i forhold til at overliste fiskene, og i fremtiden får vi måske endda brug for endnu bedre udstyr, idet vores laksebestande desværre trues mere og mere og løber i stadig mindre grad.

Som tidligere nævnt har Mikael Frödin altid været på udkig efter nye og mere optimale løsninger, og da han igennem årene har fisket mere efter laks end de fleste, samtidig med at han altid har ladet fantasien få frit løb til at eksperimentere med sit fiskegrej, så har det, til glæde for os alle, resulteret i en del unikke produkter. Han har derfor i høj grad bidraget til det, man refererer til som ”skandinavisk stil” inden for fluebinding og laksefiskeri. Det gør det muligt at binde fluer, som er bedre svømmere og giver dig langt flere takes, sjovere fights og en noget bedre krogsætning. Dette var historien om, hvordan tusinder af fiskedage har resulteret i mange gode ideer og en stribe unikke produkter inden for ”Frödin Designs”.

Billede med information og muligheden for ombytning

Vi har altid 100 dages fri ombytning

Billede af informationen om at vi har prismatch

Vi prismatcher alle danske webshops

Billede med information om at vi har en stor fysisk butik i Danmark

Stor fysisk butik +3.000m2

Billede med information omkring alle de mange produkter vi har

Over 35.000 unikke varenumre