100 dages fri ombytning 100 dages fri ombytning
Prismatch Prismatch
Fri levering fra 499 DKK Fri levering fra 499 DKK
Fragt til kun 35 DKK Fragt til kun 35 DKK

Luftgevær

Her finder du et stort udvalg af forskellige typer luftvåben, som passer til enhver entusiast eller jæger. Vi har bl.a. PCP luftgevær med cylindertryk og normale luftgeværer med knækløb til hobbyskydning hjemme i haven. 

Luftgevær

Her finder du et stort udvalg af forskellige typer luftvåben, som passer til enhver entusiast eller jæger. Der er luftvåben til enhver smag og ethvert engagementniveau. Vi har bl.a. PCP luftgevær med cylindertryk og normale luftgevær med knækløb, til hobbyskydning hjemme i haven. Vi har luftgeværer i de tre mest udbredte kalibre. Du finder bl.a. luftgevær 5,5 mm, luftgevær 4,5 mm og luftgevær 6,35 mm. Derudover finder du også luftgeværer fra kendte brands så som Weihrauch, Hatsan og Gamo. I denne kategori finder du alle de nyfremstillet luftgevær, hvis du derimod hellere vil spare lidt penge, kan du her finde vores brugte luftgevær

Luftgevær

Et luftgevær er et forholdsvis hyppigt set våben i de danske hjem. Dette skyldes bl.a. at det er et forholdsvis ufarligt våben, som ved visse kalibre ikke kræver jagttegn eller anden tilladelse. Et luftgevær er utrolig sjovt skyde med og bruges oftest på hobbyplan til at skyde efter forskellige mål. Skyd til måls med luftgevær er en god måde at træne sine skydefærdigheder. 

Hvad er et luftgevær

Et luftgevær er et alsidigt våben, som er forholdsvist nemt at få fat i, det kræver blot at du er 18 år. Et luftgevær fungerer ved at der kreeres et lufttryk inde i luftgeværet, der udløses, når du trækker i aftrækkeren, hvorved haglet sendes afsted med målet. Det er da også denne anvendelse af luft der har givet luftgeværet dets navn. 

Et luftgevær kan anvendes til målskydning og nogle former for jagt.

Typer af luftgevær

Overordnet set er der tre typer af luftgeværer. De er: luftgevær med fjederkammer, PCP luftgevær og luftgevær med gasstempel.

Det ældste af de tre er Luftgevær med fjederkammer, og er ofte det de fleste tænker på, når de hører ordet luftgevær. I denne type af luftgevær skabes der et lufttryk i luftgeværet ved hjælp af en fjeder, som spændes inde i luftgeværet.

PCP luftgeværet er noget for sig. I dette luftgevær anvendes der en dykkerflaske eller en håndpumpe for at få luft ind i cylinderen. Når luften er kommet ind i luftgeværet komprimeres det til omkring 200 bar. Ved anvendelse af PCP luftgevær vil man ikke opleve rekyl.

Den sidste type af luftgeværer er luftgeværet med gasstempel. I denne type af luftgeværer komprimeres luften i takt med at luftgeværet lades. Når skuddet affyres udvides luften, hvilket medfører at haglet sendes afsted med høj fart.

PCP luftgevær

Et PCP luftgevær er eliten inden for luftvåben. PCP luftgeværer affyrer skud ved hjælp af tryk fra en cylinder lufttank, som indeholder komprimere luft. Cylinderens høje tryk gør det mulig at affyre et hagl med utrolig høj fart. Tanken fyldes op vha. en pumpe, som i alt kan give tryk på op til 200 bar. Et PCP luftgevær er specielt egnet til sportsskydning pga. dens nøjagtige skud.

Kraftige luftgevær

For at kunne vurdere om et luftgevær af kraftigt eller ej skal man kigge på dets projektilvægt, udgangshastighed og joulen for luftgeværet. Vigtigt er det dog at bemærke at nogle kraftige luftgeværer kræver et jagttegn.

Luftriffel

Kært barn har mange navne og et luftriffel og et luftgevær er blot to ord der anvendes til at beskrive et våben som bruger luft til affyring af dets projektil.

Luftgevær lovgivning

Luftgeværer fås i følgende 3 forskellige kalibre: 4,5mm, 5,5mm og 6,35mm. Det kræver ikke jagttegn at eje et luftgevær kaliber 4,5mm. Dog skal man være over 18 år, for at måtte anvende eller eje et 4,5 mm luftgevær. Hvis man er under 18 år og vil eje et luftgevær, skal man enten have jagttegn eller tilladelse fra politiet. Besiddelse af 5,5 mm og 6,35 mm luftgeværer kræver jagttegn.

Jagt med luftgevær

I forhold til jagt med luftgevær er det ifølge lovgivningen lovligt i Danmark at anvende luftgevær til jagt af ringduer, tyrkerduer og kragefugle. Derudover må man anvende luftgevær til regulering af måger og stære.

For at må bruge luftgevær til jagt og regulering i Danmark, kræves det at man har jagttegn.

Luftgeværets historie

Luftgeværet har nogle år på bagen. Det første våben som anvendte luft til at afsende et projektil menes at være pusterøret. Dette princip er sidenhen blevet videreudviklet, hvilket har resulteret i luftgeværet som vi kender det i dag. Luftgeværets alder kendes ikke præcist, men arkæologer har fundet et mekanisk luftgevær som stammer fra år 1580. Det var en tidlig udgave af luftgeværet med fjederkammer. Luftgeværet oplevede stor popularitet i datidens adelige samfund, da det kunne nedlægge et rådyr med et enkelt skud. En anden fordel luftgeværet havde var, at det kunne anvendes i alle former for vejr - modsat den krudt baserede riffel, hvis lunte der ikke kunne antændes i eksempelvis regn. Andre nævneværdige grunde til luftgeværet store popularitet var, dets lave støjniveau, intet ildglimt ved affyring og at det ikke afgav krudtrøg, som alle kunne skræmme et potentielt bytte væk. 

I 1800-tallet blev luftgeværet  “Giradoni riffelen” et stor hit, da det kunne affyre omkring tyve skud i minuttet, dette menes at være den første PCP riffel. Geværet blev blandt andet anvendt i den østrigske hær og i Lewis & Clark ekspeditionen i USA.

I dag er luftgeværet anvendt som en disciplin ved de olympiske lege, og bliver ellers ofte brugt som et “hygge-våben” i familien, hvor man bl.a. kan skyde efter dåser osv.

Udvalg af luftgeværer

Vores udvalg af luftgeværer består af produkter fra de kendte brands Hatsan, Gamo og Weihrauch. Disse tre producenter er kendt for at lave pålidelige kvalitets luftgevær. Vores sortiment består både af fjeder og PCP luftgevær. Fjeder luftgeværet er det mest traditionelle luftgevær, som ved hjælp af en fjeder opbygger nok tryk til at affyre haglet. Et fjeder luftgevær mest beregnet til hobbybrug da den er let at lade. Dog skyder den som regel ikke med særlig meget fart, og kan derfor ikke benyttes til konkurrenceskydning.

Kig forbi

Du er altid velkommen til at tage et smut ind forbi og tage en snak med vores yderst kvalificerede personale. Vores personale kan assistere dig i at finde det helt perfekte luftgevær, så du er bedst muligt udstyret til dit næste eventyr! Hvis du ikke får chancen for at kigge ind forbi, har du mulighed for at bestille produkterne hjem for at vurdere om det er noget for dig. Vi tilbyder fri fragt i Danmark ved køb for over 299DKK, ellers leverer vi til GLS for 29DKK. I forhold til specialfragt er dette 299DKK. Ved køb har du 30 dages fortrydelsesret.

Om vores kategori med luftgevær

Her i kategorien finder du som sagt vores store udvalg af luftgevær. hvor du kan finde luftgeværer i mange forskellige varianterne, om det så er et luftgevær 4,5 eller et luftgevær 5,5 så kan du finde det her blandt vores luftgevær. Vi har i denne kategori luftgevær til flere forskellige priser, så du kan finde billige luftgevær og det bedste luftgevær til prisen.

Billede med information og muligheden for ombytning

Vi har altid 100 dages fri ombytning

Billede af informationen om at vi har prismatch

Vi prismatcher alle danske webshops

Billede med information om at vi har en stor fysisk butik i Danmark

Stor fysisk butik +3.000m2

Billede med information omkring alle de mange produkter vi har

Over 35.000 unikke varenumre